L'immobiliari espanyol és el segon més atractiu d'Europa

Publicat el 19 de de 2015

El 15% dels inversors situen Espanya com a destí favorit d'inversió. Regne Unit encapçala la llista amb un 31% dels inversors europeus i Madrid roman en segona posició pel que fa a ciutats es refereix, només per darrere de Londres i per davant de París

El 15% dels inversors europeus han situat a Espanya com a destí favorit d'inversió, només per darrere del Regne Unit, que ha estat elegit per un 31%, segons un estudi de la consultora de serveis immobiliaris CBRE. D'aquesta manera s'observa com el canvi de cicle en l'economia espanyola té el seu reflex entre l'opinió dels inversors immobiliaris, que han situat el país, per primera vegada, al mateix nivell que Alemanya. D'aquesta manera, el 2015 es consolidarà la tendència inversora de l'exercici anterior, quan es van superar els 10.000 milions d'inversió a Espanya. El 32% dels inversors ha posat el seu interès en el deute immobiliària.

El principal motiu d'aquesta tendència positiva ha estat que la demanda ha deixat de concentrar només en producte prime en les principals ciutats i ha passat a un marc més ampli. La diversificació cap a noves ubicacions i productes alternatius fa possible que aquesta tendència es mantingui, expliquen experts de CBRE. Com a part d'aquesta estratègia de diversificació, el 32% dels inversors ha posat el seu interès en el deute immobiliària, que s'ha consolidat com el sector alternatiu més popular. Aquest ha assolit un volum de 49.000 milions d'euros el 2014, davant els 10.000 milions de l'any 2012. Per darrere, se situen les residències d'estudiants, amb el 27%, i els sectors d'oci i salut, amb el 17% cadascuna un.

Una altra de les conclusions d'aquest informe és que Madrid es manté en segona posició pel que fa a ciutats es refereix, sol per darrere de Londres i per davant de París, Berlín i Milà, mentre que Barcelona se situa en l'onzè lloc. D'altra banda, les perspectives econòmiques positives fan que s'incrementi la diversificació, de manera que les ciutats fora dels deu primers llocs del rànquing han passat de concentrar el 9% de respostes en l'any 2013, al 19% el 2015.