Aquest lloc web utilitza galetes per aportar una millor experiència de navegació i un servei més personalitzat. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació consultant la nostra política de cookies. OK
Barcelona 93 528 89 08 Madrid 91 800 54 65 Valencia 96 128 59 65 Palma de Mallorca 871 16 01 60

FAQ

Comprar una propietat a Espanya pot ajudar-me a aconseguir a residència espanyola?
Actualment posseir una propietat a Espanya és un dels factors que el departament d’immigració té en compte quan es consideren sol·licituds de residència. Existeix una llei de residència espanyola que permet que ciutadans extracomunitaris que adquireixin una propietat a Espanya puguin aconseguir un permís de residència.

Existeixen restriccions pels estrangers que compren propietats a Espanya?
No, no existeixen restriccions per a ciutadans estrangers que comprin una propietat a Espanya. Els compradors hauran d’obtenir un Número d’identitat d’estranger (NIE) i omplir formularis que mostren que els fons utilitzats per adquirir la propietat compleixen amb les regulacions de prevenció de blanqueig de capitals.

Què és el N.I.E i com es pot obtenir?
El N.I.E es el número d’identificació d’un estranger a Espanya. Es pot obtenir a través del consulat espanyol al país d’origen, també es pot obtenir personalment a Barcelona demanant cita prèvia i també per un poder notarial que el comprador dóna al seu advocat o a un tercer de la seva confiança.

Per comprar o llogar, necessito un compte bancari a Espanya?
Si. Ja que per pagar el preu de compra o de lloguer d’una vivenda he de fer-ho amb un xec bancari espanyol, no serveixen xecs de bancs estrangers. A més, tots els subministraments, quotes de comunitat, imposts, etc seran pagats per domiciliacions bancàries i només podran utilitzar-se comptes nacionals.

Quina documentació he d’aportar per obrir un compte?
El procediment depèn del país d’origen dels clients i del banc. Les persones físiques i de països occidentals normalment poden obrir un compte simplement amb el passaport, el N.I.E. no és necessari. És important saber que tots els bancs tenen l’obligació de conèixer els seus clients en persona i és l’única cosa en tot el procediment d’una compravenda o lloguer que no es pot fer per poder. El client ha de presentar-se en persona al banc una vegada, a partir d’aleshores, tota la resta es pot gestionar per poders.

Quin termini de durada tindrà el permís de residència?
El visat de residència per a inversors té un termini de vigència de 1 any.

Com es renovarà?
Es pot renovar 2 + 2 anys més. Per sol·licitar les renovacions hauran de complir-se a més dels requisits generals per a l’estància o residència a Espanya, els següents requisits: Ser titular d’un visat de residència per a inversors en vigor o trobar-se dins del termini de noranta dies naturals a la caducitat d’aquest. Haver viatjat a Espanya almenys una vegada durant el període d’autorització. Demostrar haver mantingut la inversió de mínim 500.000 euros.

Aquesta nova llei és aplicable a totes les nacionalitats?
Si, la llei no fa distincions entre diferents nacionalitats.

Què és el Certificat Energètic d’una vivenda i com puc obtenir-lo?
Des de l’1 de Juny de 2013 és obligatori si vol vendre’s la seva vivenda l’obtenció del corresponent Certificat d’Eficiència Energètica que dictamina les condicions de construcció i instal·lacions d’una vivenda, (calefacció, ventilació, producció d’aigua calenta sanitària, il·luminació, refrigeració, etc..) El Certificat l’emet un arquitecte o enginyer de grau tècnic superior; en quant al cost, no existeix una tarifa oficial, pel que cada tècnic podrà fixar el seu preu. El Certificat Energètic té una validesa de 10 anys.

Es pot canviar l’ús d’un immoble de comercial a vivenda?
En principi no hi ha cap inconvenient, sempre que s’obtingui la pertinent cèdula municipal d’habitabilitat, així com si la vivenda està en règim de propietat horitzontal serà també necessari el consentiment de la Junta de Propietaris. Consulti els estatuts de la comunitat de propietaris, en el seu cas, per veure si hi ha alguna limitació estatutària.