Aquest lloc web utilitza galetes per aportar una millor experiència de navegació i un servei més personalitzat. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació consultant la nostra política de cookies. OK

"La inversió en projectes de "built to rent" es va triplicar en 2019"

Publicat el 03 de de 2020

Gesvalt, la companyia de referència en el sector de la consultoria, valoració i actuacions tècniques, ha publicat recentment la seva informe Tendències 2020, un nou estudi de referència sobre el sector immobiliari que analitza les tendències més destacades d'aquest àmbit de cara a 2020. En aquest, es confirma que enguany s'ha observat un clar apetit pels projectes de Build to Rent per part de grans fons, socimis o entitats asseguradores, que han suposat unes xifres d'inversió tres vegades superiors a les registrades l'any 2018, aconseguint uns 1.500 milions d'euros.

Pel que fa al segment residencial, des de Gesvalt han observat una tendència creixent del pes del lloguer dins del mercat espanyol, amb especial rellevància i dinamisme entre determinats col·lectius i en àrees geogràfiques específiques (sobretot, a Madrid i Barcelona).

D'altra banda, Gesvalt referència en el seu estudi la seva previsió que el mercat residencial abast, en aquest 2020, el seu punt de maduresa pel que fa al segment de lloguer i de vendes. Això comportarà una estabilització dels preus, especialment en aquelles zones en les quals les xifres estan a un nivell més elevat, com és el cas de les grans urbs del país. Precisament, un dels grans reptes que té el sector immobiliari en l'actualitat és la gran heterogeneïtat pel que fa a la demanda d'habitatge en segons quines zones del país.

Els canvis en els estils de vida de la societat actual també repercuteixen en la demanda dels diferents tipus d'habitatge. Els joves d'avui dia no tenen preferència per la mateixa mena de casa que els seus pares o avis, i això està fomentant el creixement de nous models d'habitatge com el coliving, modalitat que està cobrant una especial rellevància en l'actualitat. D'altra banda, el sènior living és un altre dels formats a tenir en compte en el curt i mitjà termini. Està previst que, a partir de 2030, el 30% de la població tingui més de 65 anys, mentre que en l'actualitat aquesta xifra només s'eleva al 20%. Aquesta situació motivarà una profunda transformació de les necessitats i demandes del sector.

Mercat d'oficines: el segment més rendible per a la inversió

L'informe de Tendències 2020 de Gesvalt també ha estudiat la situació del mercat d'oficines, que continua estant liderat per urbs com Madrid i Barcelona i en el qual existeix una clara escassetat d'oferta, amb unes taxes de disponibilitat en zona prevalgui que a penes aconsegueixen el 5%. A costa de possibles grans operacions en els pròxims mesos que puguin impulsar la disponibilitat de nous edificis, la previsió de Gesvalt per a aquest segment en aquestes zones és que el preu d'aquest mercat continuï el seu ascens en 2020, mentre que en la resta de ciutats espanyols està previst que els preus es mantinguin.

Tant per al segment residencial com per al mercat d'oficines, en el cas de Madrid, s'obren nous desenvolupaments urbanístics com a Districte Castellana Nord o els projectes de Sud-est que, si bé trigaran a impactar en el mercat, ajudaran a incrementar l'oferta de manera significativa i, per tant, també tindran el seu impacte en el preu. En aquest sentit, des de la companyia afirmen que el sector terciari s'ha convertit en la mena d'actiu més rendible per a invertir al nostre país, superant al retail i al residencial.

Nou rècord en el sector logístic

La inversió en el sector logístic es va batre un nou rècord l'any passat 2019, amb un volum que supera els 1.700 milions d'euros i un increment del 30% enfront del vist en 2018, la qual cosa l'aproxima a altres sectors com l'hoteler. El creixement del comerç electrònic i els baixos tipus d'interès han provocat que, des del punt de vista de l'inversor, es vegi el sòl industrial com una oportunitat de gran valor.

L'informe Tendències 2020 de Gesvalt assenyala que és probable que enguany es comenci a veure un important creixement dels Micro-Hubs, petits centres logístics situats en cadascun dels barris de les ciutats, que permetin que la distribució d'última milla pugui ser realitzada amb bicicleta o fins i tot a peu.

Les previsions de creixement del sector logístic per al 2020 auguren petits creixements, a l'entorn d'entre l'1% i el 2% en els mercats de Madrid i Barcelona.Font: Inmodiario